newx.nl

Het nieuwste van het nieuwste

Veiligheid in het verkeer in de winter. Waar let je op?

De winterperiode is een tijd waarin mensen meer de auto gebruiken dan welke andere tijd in het jaar ook. Want in de winter stap je heus niet blij op de fiets naar je werk. Het is koud, het is glad en het regent of sneeuwt. Allemaal redenen om fijn de auto te pakken. Maar waar let je op voor je in de auto stapt? Natuurlijk kijk je goed naar de bandenspanning en of je inderdaad winterbanden onder je auto hebt zitten. Je checkt nog een keer extra of de olie en de ruitenwisservloeistof niet hoeven te worden bijgevuld. En dan vergeet je misschien je zonnebril (bijvoorbeeld die van Michael Kors) mee te nemen.
Michael Kors

Een zonnebril in de winter in Nederland? Is dat niet wat overdreven?

Ik vind van niet. Want ook in de winter in Nederland kan er een flink zonnetje schijnen. Een zonnetje waar we dan allemaal, al is het maar kort, even heerlijk van genieten. Tot je in de auto stapt. Want dan is de zon vooral erg vervelend en fel. Je kunt, zeker wanneer de zon op de sneeuw schijnt, verblinding verwachten. En dat wil je natuurlijk niet. Zeker niet in het verkeer. Een goede zonnebril is dus, ook in de winter, iets dat je altijd bij je moet hebben. Voor de veiligheid, maar ook omdat het cool staat.

Je auto moet in topconditie zijn

Zeker wanneer je ‘m de rest van jaar bijna niet gebruikt is een wintercheck echt geen overbodige luxe. Er wordt dan, door een team van experts, eens goed naar alle onderdelen van je auto gekeken die te lijden kunnen hebben onder de winterse kou, de sneeuw en vergeet de pekel niet. Wat het zout waarmee het wegdek veiliger wordt gemaakt is erg slecht voor de carrosserie van je auto. Het is dus, ook in de winter, erg belangrijk om je auto regelmatig te (laten) wassen. Zo voorkom je lakschade en roest door de pekel.

En vergeet je fiets niet!

Als je toch (met je zonnebril op) op je fiets stapt, dan moet je die ook eens even goed na (laten) kijken. Want doet je licht het eigenlijk wel goed genoeg? Zitten je handremmen niet vast? Zijn je banden nog goed genoeg voor een hele koude winter? Ook op de fiets wil je je natuurlijk veilig in het verkeer begeven. Klik bijvoorbeeld van die handige reflectoren op je spaken. Je bent dan direct beter zichtbaar.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 newx.nl

Thema door Anders Norén