newx.nl

Het nieuwste van het nieuwste

Het milieu

In heel de wereld wordt het een steeds groter probleem, de vervuiling. Heel de wereld wordt vervuild omdat mensen hun afval niet op de juiste manier weg gooien. Het is niet zo moeilijk om gewoon je afval netjes in de prullenbak te gooien in plaats van het midden op straat, of nog erger, in de zee te gooien. Met een paar kleine aanpassingen worden er veel grotere problemen opgelost dan we soms denken. Zowel de overheden als ook de bedrijven gaan steeds bewuster om met het milieu en nemen maatregelen.

Afval scheiden

In bijna elke wijk in Nederland staan er tegenwoordig verschillende afvalbakken. Een afval bak voor restafval. Een afvalbak voor karton en papier. En een afvalbak voor GFT afval dus groente, tuin en fruit. Dan zijn er ook nog aparte zakken waar je je plastic in kan doen die ook 1 keer in de week wordt opgehaald. Het is natuurlijk veel makkelijker om al je afval in 1 vuilniszak te doen i.p.v. dat je allemaal losse zakjes hebt waar je je afval in dumpt. Maar als je net even die extra stap neemt om je afval te scheiden kan het veel problemen oplossen. Tegenwoordig zijn er ook hele handige prullenbakken op de markt gekomen waar al verschillende vakjes in zitten. Op die manier hoef je niet 3 of 4 prullenbakken in je huis te hebben maar kan dit gewoon allemaal in 1 prullenbak. Het enige nadeel is dan wel dat je wat vaker je prullenbak zal moeten legen. Voor bedrijven kan dit ook een prima oplossing zijn. Bedrijfsafval kan je ook gescheiden op laten halen zodat de extra inspanning voor bedrijven ook minimaal is.

Milieuproblemen

Iedereen heeft er inmiddels wel eens van gehoord, de plastic soep. Dit is een van de grootste problemen van de huidige tijd. De plastic soep is de verzameling van grote hoeveelheden plastic en ander afval in oceanen en zeeën. De drijvende vuilnis belt bezit een groot gebied in het noorden van de grote oceaan. Het gebied bevat ook bijna meer dan 100 miljoen ton aan afval. Voor veel dieren die in het zeeleven is dit een groot probleem. Doordat het overal drijft gaan de dieren het plastic opeten omdat ze denken dat het plankton is. Als de dieren dit opeten worden ze vergiftigd en kunnen ze zelfs overlijden. Vooral zeeschildpadden en vissen hebben hier last van. Door een paar kleine, makkelijke aanpassingen kan dit probleem goed opgelost worden. Als we met z’n allen bewuster om gaan met ons afval zal dit voor de natuur zoveel beter zijn.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 newx.nl

Thema door Anders Norén