newx.nl

Het nieuwste van het nieuwste

Alle redenen om een last minute Berlijn te boeken

Ben jij al eens in Berlijn geweest? Zo niet, dan zou je daar zeker eens heen moeten gaan. Het is een ontzettend leuke stad, die heel veel te bieden heeft. Zeker voor de creatievelingen onder ons is Berlijn een aanrader. Met de vele muurschilderingen en creatieve wijkjes kom je er gegarandeerd geïnspireerd van terug, en zul je je niet vervelen.

Bezienswaardigheden in Berlijn

Met stip op nummer 1 staat natuurlijk de Berlijnse muur. Deze mag je echt niet missen als je deze stad bezoekt, want het is een zeer belangrijk onderdeel van de stad. Tegenwoordig is hij volledig ‘beklad’ met graffiti, wat hem nog imposanter maakt dan hij al was. Je kunt de muur op twee verschillende plekken bekijken, waar hij nog volledig overeind staat. In de rest van de stad geven enkel bepaalde klinkers op straat aan waar voorheen de muur liep.

Ook het Holocaust gedenkteken is een niet te missen plek van Berlijn. Ondanks de pijnlijke herinnering die net als de Berlijnse muur oproept is het iets wat je eigenlijk gezien zou moeten hebben. Daarnaast zijn er nog meer bezienswaardigheden die in feite aan dezelfde oorlog doen denken, maar tegenwoordig meer een symbool van vrijheid en vrede zijn, zoals de Gedächtskirche, Checkpoint Charlie, de Brandenburger Tor en de Reichstag.

Een hotel vinden in Berlijn

Doordat het zo’n populaire stad is, is het heel makkelijk om een hotel Berlijn te vinden. De stad barst van de leuke hotels, hostels en bnb’s. Een hotel in Berlijn kun je bovendien voor elk budget vinden. Of je nu enkele honderden euro’s per nacht wilt uitgeven of slechts een paar tientjes per persoon, je vindt er hotels voor elk budget.

De bereikbaarheid van Berlijn

Het ligt helaas niet naast de deur, want je moet er vanuit Nederland zeker een uur of 5 voor rijden om Berlijn te komen. Zeker als je in het Zuiden van het land woont ben je redelijk lang onderweg. Daarom kiezen veel mensen er voor om met de trein te gaan. Er rijden namelijk hogesnelheidstreinen vanuit Nederland naar Berlijn, dwars door Duitsland heen. Stap bijvoorbeeld op in Groningen, of op een van de treinen vanuit Deventer richting Duitsland. De trein pakken is doorgaans de meest voordelige optie voor als je in je eentje naar Berlijn gaat. Ga je met meerdere mensen? Dan is de (eventueel gehuurde) auto de beste optie.

Vind je Berlijn naar aanleiding van dit blogje toch wat te ver weg? Kies dan gewoon voor een last minute Nederland, want ook in eigen land hebben we veel mooie steden en leuke plekjes. Een last minute in Nederland is makkelijker te bereiken, minstens net zo vermakelijk en meestal voordeliger doordat je minder reiskosten betaalt.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 newx.nl

Thema door Anders Norén