newx.nl

Het nieuwste van het nieuwste

Waar let ik op bij een wetsuit voor een kind

Een Wetsuit Kind is de perfecte bescherming in het water! Veel kinderen zijn gek op zwemmen of watersporten. Leren zeilen, surfen, snorkelen of op een band achter de boot aan, het is allemaal leuk. Het nadeel van lang in het water liggen, is dat kinderen het gauw koud krijgen. Tijdens een dag op het water wil je natuurlijk dat je kind goed beschermd is. Gelukkig zijn er genoeg oplossingen die ervoor zorgen dat kou de pret niet hoeft te drukken!

Een Wetsuit Kind is een mooie oplossing om je kind lekker warm in te houden. Naast warmte biedt een wetsuit ook bescherming. Deze wetsuits zijn er in verschillende uitvoeringen. Zo is er altijd wel een geschikte optie!

Shorty Wetsuit Kind

In de warmere maanden is vaak een Shorty Wetsuit Kind voldoende. Het water is dan al aardig opgewarmd, dus is een lang dik pak niet nodig. Sterker nog, deze kan dan zelfs te warm zijn! Een Shorty is een pak met korte mouwen en korte broekspijpen. Shorty’s zijn vaak gemaakt van 2mm dik neopreen. Soms is het neopreen op het bovenlijf dikker dan dat op de armen en benen, dit wordt dan aangegeven met de dikte 3/2mm. Met een Shorty Wetsuit Kind geef je een kind in de zomermaanden genoeg bescherming op het bovenlijf. Ook hebben kinderen in een shorty genoeg bewegingsvrijheid bij de armen en benen.

Wetsuit Kind Fullsuit

In het voor- en najaar is het water vaak een stuk kouder. Een shorty wetsuit kind kan dan niet meer genoeg warmte bieden. Gelukkig zijn er voor kinderen ook Full Wetsuits. Dit model pakken hebben lange mouwen en lange broekspijpen. Fullsuits zijn er in verschillende diktes, die lopen van 3/2mm tot wel 5/3 mm. Een wetsuit met 3/2mm dikte is geschikt voor een watertemperatuur van 12 tot 18 graden. Voor volwassenen voldoet een Wetsuit met deze dikte meestal wel. Vergeet echter niet dat kinderen het sneller koud hebben dan volwassenen. Daarom is het goed om voor je kind misschien toch een dikker pak te kiezen als ze ook het najaar het water nog in willen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 newx.nl

Thema door Anders Norén