newx.nl

Het nieuwste van het nieuwste

Elektrische fietsen en e-bikes

Elektrische fietsen zijn enorm in opkomst. De laatste jaren is iedere derde verkochte fiets in Nederland voorzien van elektrische trapondersteuning. En dat begrijpen we heel goed! Want een elektrische fiets is niet alleen comfortabel, maar ook nog eens heel gezond!

Voordelen van een elektrische fiets

Er zijn genoeg voordelen te benoemen van e-bikes en elektrische fietsen.
We zetten een aantal voordelen voor je op een rijtje.

 1. Gemakkelijk en snel op je bestemming
  Of je nu in de stad of het platteland woont, een elektrische fiets of e-bike is in veel gevallen sneller dan de auto of het openbaar vervoer. Je verliest geen tijd meer in de file of met rondjes rijden zoekend naar een parkeerplek. Op de elektrische fiets passeer je zonder moeite de file en in de stad ben je veel sneller en wendbaarder. Reis je met het openbaar vervoer? Vergeet de wachttijd op bus of trein dan maar! En wat denk je van het laatste stuk van je reis? Kleine kans dat je werk naast het station of bushalte is, dus lopen is niet meer nodig!
 2. Werk aan gezondheid
  Dat fietsen goed is voor je gezondheid heb je vaak genoeg gehoord. Maar wist je dat wanneer je dagelijks een half uur fietst de kans op hart- en vaatziekten, overgewicht en diabetes type 2 drastisch verlaagt? Natuurlijk is 100% zelf fietsen nóg beter. Op een elektrische fiets moet je zelf trappen, waardoor je in beweging bent.
 3. Beter voor het milieu
  Een groot voordeel van e-bikes en elektrische fietsen is het feit dat een elektrische fiets geen CO2-uitstoot veroorzaakt tijdens het gebruik. Door de scooter of auto te laten staan en op een elektrische fiets te stappen draag je bij aan een beter klimaat en schonere lucht.
 4. Bespaar op je reiskosten
  Een elektrische fiets kost gemiddeld tussen de 1000 en 2000 euro, vergelijkbaar met een scooter. Logischerwijs is dit voor velen een redelijke investering. Het voordeel van een elektrische fiets en e-bike is dat het opladen op jaarbasis, bij normaal gebruik, rond de 15 euro kost. Parkeergeld hou je uiteraard in de zak, dus reken maar uit wat je op jaarbasis bespaart! Vanaf 1 januari 2020 versoepelt de fiscale regeling voor het leasen van een elektrische fiets. Hierdoor wordt het goedkoop leasen van een elektrische fiets in één keer zeer interessant.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 newx.nl

Thema door Anders Norén